Bostäder i Quesada på Costa Blanca

 

När du ska köpa hus, radhus eller lägenhet i Quesada är det bra att känna till områdena i Costa Blanca. Här beskriver vi de områden som passar er bäst när ni ska köpa bostad. Du hittar även några förslag från våra Svensk talande mäklare, allt från lägenheter, radhus och villa, till salu i Quesada.

Quesada är en del av Rojales som inkluderar bostadsområdena i Pueblo Lucero, Doña Pepa, Pueblo Bravo och Lo Pippin. Det är mycket populärt med fd klappar från hela Europa, och är lätt att identifiera genom den stora entrén kallas Quesada Arches. Den har ett stort torg, rådhus, fria kommunala tennisbanor och Parque Recorral som har picknick bänkar och många omärkta gång-och cykelvägar.

Quesadas höga gatan är full av barer, kaféer och restauranger, som erbjuder internationell mat, inklusive spanska, thailändska, indiska, italienska, franska, grekiska och kinesiska. Det finns också några stek hus och Fast Food anläggningar. Det är särskilt upptagen på morgonen med människor vandrade runt i affärer och njuta av kaffe .

Staden Cuidad Quesada är en relativt ny stad som grundades 1972 av Justo Quesada Samper, en märklig man som ville skapa en plats där människor kan njuta av den spanska livsstilen. Quesada 1999 fick sin eget rådhus. Quesada erbjuder en välkomnande och ett imponerande valv som leder till huvudgatan med full av butiker, barer och restauranger samt en vårdcentral samt ett välbesökt klubbhus intill golfbanan.

Vyerna är spektakulära i Cuidad Quesada, allt från utsikt över den mycket exklusiva La Marquesa golfbana och de många närliggande städer och byar hela vägen ner mot saltsjöarna och Guardamar oändliga stränder omhuldade av ett naturreservat.